
KDE TO HOŘÍ, TAM JE NÁŠ HASIČÁK
HASICÍ PŘÍSTROJ H A S I Č Á K
Nová, vysoce účinná technologie, použitelná k hašení začínajících požárů v domácnostech,
obchodech, kancelářích, skladech, garážích nebo dopravních prostředcích.
Obsahují hasivo AFFF, což je velice kvalitní víceúčelový hasicí a likvidační prostředek, kombinující výhody 6 různých chemických technologií pro zvýšení svých hasebních schopností.
1. Vysoce účinní hasivo
2. Chladící prostředek – při styku s hořící látkou ji rychle ochlazuje a zabraňuje zpětnému zapálení
3. Prostředek proti úniku nebezpečných látek
4. Prostředek pro čištění toxického kouře
5. Prostředek pro odstranění výparů
6. Prostředek pro odbourání biologických látek
Vlastnosti přípravku:
- šetrný k životnímu prostředí
- nezpůsobuje škody na zasažených předmětech
- plně ekologický
- nekorosivní (pH7)
- netoxický
- bezpečný při použití
- snadno ovladatelný
- podléhá biologickému rozpadu
- použitelný i v mrazu
Hasivo je držitelem následujících certifikací:
TUV/WGK – na_100 % koncentrát
OECD 203 „rybí zkouška“
OECD 202 část 1 (48h) „dafniová zkouška“
OECD 423 „zkouška toxicity“
NFPA 18 „zkouška smáčedla“ pro požáry třídy A a B
Návod k použití:
- sejměte pojistku
- stůjte ve vzdálenosti min. 1 metr od požáru
- nasměrujte trysku na ohnisko požáru a zmáčkněte
Hašení je možné kdykoliv přerušit. Hasicí sprej hasí ve všech polohách, i dnem vzhůru.
Hasičák napadá všechny čtyři prvky požárního čtyřstěnu:
1. Likviduje palivo (chemickým obalením molekul uhlovodíku vytváří emulsi).
2. Přerušuje řetězovou reakci volných radikálu.
3. Snižuje teplo (vytvářením teplotního spádu vlivem měrného tepla vypařováním a jednoduchého objemového ochlazování).
4. Zamezuje přístupu kyslíku (vytvoření bariérové vrstvy s nízkou hustotou).
Technické parametry:
Přípravek je určen pro rychlou likvidaci začínajících požáru třídy A (papír, dřevo, textil) a třídy B (nafta, benzin).
Obsah: 470 ml
Rozsah teplot použití: -15 °C +50 °C
Dostřik hasiva: až 4 m
Doba činnosti: 19 – 21 s
Minimální trvanlivost: 10 let od data výroby uvedeného na spodku nádoby