KDE TO HOŘÍ, TAM JE NÁŠ HASIČÁK


HASICÍ PŘÍSTROJ   H A S I Č Á K

 

Nová, vysoce účinná technologie, použitelná k hašení začínajících požárů v domácnostech,

obchodech, kancelářích, skladech, garážích nebo dopravních prostředcích.

Obsahují hasivo AFFF, což je velice kvalitní víceúčelový hasicí a likvidační prostředek, kombinující výhody 6 různých chemických technologií pro zvýšení svých hasebních schopností.

1. Vysoce účinní hasivo

2. Chladící prostředek – při styku s hořící látkou ji rychle ochlazuje a zabraňuje zpětnému zapálení

3. Prostředek proti úniku nebezpečných látek

4. Prostředek pro čištění toxického kouře

5. Prostředek pro odstranění výparů

6. Prostředek pro odbourání biologických látek

 

Vlastnosti přípravku:

- šetrný k životnímu prostředí

- nezpůsobuje škody na zasažených předmětech

- plně ekologický

- nekorosivní (pH7)

- netoxický

- bezpečný při použití

- snadno ovladatelný

- podléhá biologickému rozpadu

- použitelný i v mrazu

 

Hasivo je držitelem následujících certifikací:

TUV/WGK – na_100 % koncentrát

OECD 203 „rybí zkouška“

OECD 202 část 1 (48h) „dafniová zkouška“

OECD 423 „zkouška toxicity“

NFPA 18 „zkouška smáčedla“ pro požáry třídy A a B

 

Návod k použití:

- sejměte pojistku

- stůjte ve vzdálenosti min. 1 metr od požáru

- nasměrujte trysku na ohnisko požáru a zmáčkněte

Hašení je možné kdykoliv přerušit. Hasicí sprej hasí ve všech polohách, i dnem vzhůru.

 

Hasičák napadá všechny čtyři prvky požárního čtyřstěnu:

1. Likviduje palivo (chemickým obalením molekul uhlovodíku vytváří emulsi).

2. Přerušuje řetězovou reakci volných radikálu.

3. Snižuje teplo (vytvářením teplotního spádu vlivem měrného tepla vypařováním a jednoduchého objemového ochlazování).

4. Zamezuje přístupu kyslíku (vytvoření bariérové vrstvy s nízkou hustotou).

 

Technické parametry:

Přípravek je určen pro rychlou likvidaci začínajících požáru třídy A (papír, dřevo, textil) a třídy B (nafta, benzin).

Obsah: 470 ml

Rozsah teplot použití: -15 °C +50 °C

Dostřik hasiva: až 4 m

Doba činnosti: 19 – 21 s

Minimální trvanlivost: 10 let od data výroby uvedeného na spodku nádoby